‹ Takaisin

Pidä autokorjaamon työmääräykset selkeänä

Työmääräysten sujuva käsittely on välttämätön osa autokorjaamon arkea. Työmääräykset pitävät tekemisen selkeänä ja tehokkaana – olettaen, että ne ovat hyviä. Huonot työmääräykset puolestaan tekevät työstä sekoilua ja asioiden selvittelyä. Tämän vuoksi on paljonkin väliä,
millaisia työmääräykset ovat.

Millainen on hyvä työmääräys?

Peukalosääntönä voisi pitää, että osaava asentaja tietää hyvän työmääräyksen saatuaan tasan, mitä pitää tehdä. Hyvä työmääräys on selkeä ja siitä näkee nopeasti, mitä tehdään, mille autolle tehdään ja milloin pitäisi olla valmista. Työmääräys siis varmistaa, että asentaja tietää, mitä tiskillä on sovittu.

Näinhän sen tietty pitäisi mennä.

Arki ei kuitenkaan välttämättä noudata sääntöjä, vaan inhimilliset virheet, epäselvät kirjaukset ja muut arjen muuttujat vaikuttavat työmääräyksiin siinä missä muuhunkin viestintään. Tämän vuoksi keskeistä on, että työmääräykset tehtäisiin vakioidulla tavalla sekä prosessin että sisältöjen näkökulmasta. Silloin tulkinnoille on vähemmän tilaa.

Tilauksesta suoraan työmääräykseksi ja siitä laskuksi

Kaikkein suoraviivaisin tapa siihen, miten tieto asiakkaan kanssa sovituista töistä siirtyy asentajalle on se, että tarjous tehdään työmääräyksen muotoon. Käytännössä asiakkaan kanssa käydään siis ennakkoon läpi, mitä huollossa tehdään ja annetaan tämän perusteella kustannusarvio.

Kun asiakas hyväksyy tarjouksen, siitä muodostuu suoraan työmääräys, joka sisältää saman tiedon asiakkaan kanssa sovituista töistä. Tälle työmääräykselle asentaja täyttää tiedot siitä, mitä on tehty ja leimaa työt valmiiksi sekä tekee mahdolliset täydennykset lisätöistä ja kommenteista.

Näin asiakas saa huollon jälkeen eteensä tarjousta vastaavan laskun (tai kuitin) tehdystä työstä. Kellekään ei tule ylimääräisiä yllätyksiä ja homma toimii sujuvasti.

Näin työmääräysten luominen määräaikaishuoltoa varten toimii ADAssa:

Selkeitä työmääräyksiä tuotepaketeilla ja vakiosisällöillä

Työmääräysten sisältöjen vakiointi on toinen keskeisen tärkeä asia. ADAssa huoltojen sisällöt on helppo hakea työmääräyksille. Kun asiat tulevat vakiomallilla ja selkeästi kirjattuna suoraan järjestelmästä, tulkinnalle ja väärinymmärryksille ei jää tilaa. Samalla on tietty helppo myös varmistaa, että kaikki tulee tehtyä asianmukaisesti.

Sama sisältöjen vakioimisen logiikka pätee myös korjaamon omiin tuote- ja huoltopaketteihin. ADAssa on helppo rakentaa vakiopaketteja vaikkapa ilmastoinnin täyttöhuolloista, jolloin jokainen palvelupaketti sisältää lähtökohtaisesti samankaltaisen työmääräyksen.

Haluatko laittaa työmääräykset vakiomalliin?

Testaa ensimmäisenä, miltä ADA tuntuu yrityksenne käytössä.

Tilaa maksuttomat testitunnukset täältä!

Kokeile ADAa omassa työssäsi

Testaa ADaa maksutta omassa arjessasi. Täytä lomake, niin avaamme Sinulle ADAn testitunnukset ilmaiseksi ilman minkäänlaista sitoutumista. Testitunnukset ovat voimassa 1 kk ajan ja voit kokeilla kaikkia ohjelman toimintoja.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Kiitos!
Olemme vastaanottaneet testitunnuspyyntösi

Käsittelemme pyyntösi mahdollisimman pian, ja olemme sinuun yhteydessä kokeilujakson aloituksesta.
Palaa takaisin etusivulle tästä
Oops! Something went wrong while submitting the form.