‹ Takaisin

Verkkoajanvaraus autokorjaamon käytössä – helpota ostamista yritykseltäsi!

Asiakkaasi ovat verkossa, mutta miten hyvin korjaamosi palvelee netissä?

Pelkkä verkkosivu ja yhteydenottolomake eivät vastaa asiakkaan tarpeeseen. Kun vieressä kilpailutuspalvelu ja suora kilpailija tekevät ostamisesta helpompaa, asiakas äänestää lompakollaan.

Yksi toimiva tapa on verkkoajanvarauksen tarjoaminen. Usein verkkoajanvaraus kuitenkin ymmärretään väärin, joten yritämme avata tässä tekstissä, miten verkkoajanvarausta kannattaa käyttää, jotta korjaamon asiakasvirtaa saadaan kasvatettua.

Tausta: Valitse ajanvarausjärjestelmä, joka integroituu suoraan toiminnanohjaukseen

Verkkoajanvarauksen käyttöönotto kannattaa aloittaa selvittämällä, mikä verkkoajanvaraus integroituu sujuvasti nykyiseen korjaamo-ohjelmistoosi. Mikäli valmista vaihtoehtoa ei ole, kannattaa miettiä, olisiko korkea aika päivittää koko ohjelmisto? Ilman toimivia verkkopalveluita annat kilpailijoille turhaa etumatkaa.

Integraatio on olennainen kahdesta syystä:

  1. Kun tieto siirtyy automaattisesti ja reaaliaikaisesti, päällekkäisten varausten riski poistuu
  2. Kun asiakas antaa yrityksellesi tietoa, hän olettaa, että tieto on tallessa eikä samoja asioita kysellä enää uudelleen – eikä tähän kannata käyttää työaikaakaan.

Millaisia varauksia ja millä ehdoin korjaamosi antaa tehdä verkossa?

Verkkoajanvarauksen ei tarvitse olla – eikä se oikeastaan saakaan olla – outoja yllätyksiä kalenteriin puskeva hirvitys. Tämän vuoksi verkkoajanvarauksen käyttö pitää määritellä ensin sisäisesti.

Vastaa ainakin näihin:

Millaisia töitä asiakas voi varata verkon kautta?

Tavallisesti helppoja ovat esim. määräaikaishuollot, renkaanvaihdot, ulko- ja sisäpesut + vahaukset sekä esimerkiksi ilmastointilaitteiden huollot. Kaikki näistä ovat töitä, joihin kuluva aika on helposti ennakoitavissa ja siten helposti vietävissä verkkokalenteriin. Haastavampien korjaustöiden osalta asiakkaalle voidaan antaa mahdollisuus esim. varata vain vikakoodien luku verkosta, jonka jälkeen varsinainen huoltoaika varataan paikan päällä.

Tarjoatko koko kalenterin vai vain tietyn osan verkkoajanvarauksen kautta?

Toinen määriteltävä asia on se, minkä verran verkkoajanvarauksen kautta halutaan ottaa töitä vastaan. Jos esimerkiksi viikosta puolet täyttyy tavallisesti tuttujen vakioasiakkaiden töistä, loppuviikko voidaan tarjota verkkoon. Verkkoajanvarauksen kapasiteettia on myös mahdollista säätää nopeasti, mikäli tilanne muuttuukin lennosta toiseksi.

Millaisella varoajalla otat verkkoajanvarauksia?

Verkkoajanvarauksia varten on mahdollista määrittää myös, millaisella varoajalla aikoja voidaan varata. Usein verkkovarauksia otetaan vasta parin päivän päähän, jotta ne eivät sotke seuraavien töiden juoksutusta niissäkään tilanteissa, että työn alle on otettu kiireettömiä töitä.

Varsinainen ajanvarauskalenterin asennus sivustolle on helppoa

Useimmissa moderneissa ajanvarausjärjestelmissä verkkoajanvarauksen avaaminen on todella nopeaa ja yksinkertaista. Sivustolle lisätään käytännössä pieni koodinpätkä, joka hakee verkkoajanvarausjärjestelmän tiedot osaksi www-sivua.

Järjestelmää pääsee myös tavallisesti testaamaan salatun linkin takaa ennen julkaisua. Näin järjestelmän toimintalogiikkaan pääsee hyvin sisälle ennen järjestelmän avaamista kaikelle kansalle.

Verkkoajanvaraus ei tuo asiakkaita itsessään – panosta myös markkinointiin!

Kun verkkoajanvaraus on avattu sivustollesi, alkaa varsinainen kova työ. Asiakkaasi eivät käytä verkkoajanvarausta, mikäli et kerro siitä heille. Viesti asiakkaillesi heidän käydessään korjaamollasi, että seuraavan ajan voikin varata sujuvasti verkosta. Tiedota sosiaalisessa mediassa ja sähköpostirekisteriin. Ohjaa liikennettä sivuillasi ajanvarauslomakkeelle.

Verkkoajanvarauksen kautta pystyt automatisoimaan tiettyjä osia asiakashankinnasta, mutta se ei tapahdu automaattisesti. Asiakkaasi pitää ensin löytää ajanvarauslomakkeellesi.

Haluatko testata autokorjaamojärjestelmää, jossa verkkoajanvaraus on automaattisesti mukana?

Pyydä ADAn testitunnukset alla olevasta linkistä. Avaamme sinulle tunnukset nopeasti. Saat asiantuntijaltamme myös vinkit siihen, miten verkkoajanvarausta kannattaa hyödyntää omassa toiminnassa.

Kokeile ADAa omassa työssäsi

Testaa ADaa maksutta omassa arjessasi. Täytä lomake, niin avaamme Sinulle ADAn testitunnukset ilmaiseksi ilman minkäänlaista sitoutumista. Testitunnukset ovat voimassa 1 kk ajan ja voit kokeilla kaikkia ohjelman toimintoja.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Kiitos!
Olemme vastaanottaneet testitunnuspyyntösi

Käsittelemme pyyntösi mahdollisimman pian, ja olemme sinuun yhteydessä kokeilujakson aloituksesta.
Palaa takaisin etusivulle tästä
Oops! Something went wrong while submitting the form.