‹ Takaisin

Onko haaveissa autokorjaamon perustaminen?

Onko haaveissa autokorjaamon perustaminen? Olemme listanneet tähän muutaman asian, joita voit kohdata matkan varrella.

Ammattitaito ja kokemus: Autokorjaamon pyörittäminen edellyttää teknistä osaamista ja kokemusta autojen korjaamisesta. Autojen tekninen kehitys on vienyt korjaamisen ja tutkimisen useissa vioissa enemmän yleismittarin ja tietokoneen kanssa työskentelyyn. Toki alustat ja jarrut ovat pääasiassa mekaanisia ja vaativat oman osaamisensa, mutta sähkövoimalinjojen lisääntyminen vaatii myös yrittäjältä kouluttautumista ja erikoisosaamista tulevaisuudessa. Korjaustietojen saaminen on elintärkeää nykyaikaisessa autokorjaamossa, ja se edellyttää hyvää ohjelmistoa ja päivitettyä tietoa eri automalleista.

Liiketoimintaosaaminen: Yrittäjältä vaaditaan myös liiketoimintaosaamista. Tähän sisältyy liiketoimintasuunnitelman laatiminen, markkinointi, talouden hallinta ja henkilöstöjohtaminen, mikäli palkkaa itselleen henkilökuntaa. Koska yrittäjä on myös tiukasti asiakkaiden kanssa tekemisessä, on asiakaspalvelu yksi menestyksen avain. Yrittäjäkurssista on varmasti tässä suuri hyöty, ei tarvitse yksin olla kysymysten äärellä.

Koulutus ja päivitykset: Autoteollisuus kehittyy jatkuvasti, joten yrittäjän on oltava valmis oppimaan uusia tekniikoita ja pitämään taitonsa ajan tasalla. Osallistuminen alan koulutuksiin ja päivityskursseille on tärkeää.

Kontaktit: Autokorjaamoalalla verkostoituminen on hyödyllistä. Kontaktit muihin autoalan ammattilaisiin, varaosatoimittajiin ja mahdollisiin yhteistyökumppaneihin auttavat liiketoiminnan kasvattamisessa.

Kun harkitset autokorjaamon perustamista, on tärkeää ottaa huomioon myös seuraavat näkökohdat:

Liiketoimintasuunnitelma: Suunnittele tarkkaan liiketoimintasi tavoitteet, markkinointistrategia, kohderyhmä ja taloudelliset ennusteet. Tämä auttaa pitämään liiketoiminnan fokuksessa.

Riittävä pääoma: Autokorjaamon perustaminen vaatii alkupääomaa laitteiden, tilojen ja työkalujen hankintaan sekä käyttöpääomaa päivittäisen toiminnan ylläpitämiseen. Riittävän pääoman varmistaminen on elintärkeää.

Rahoitus: Selvitä mistä saat tarvittavan pääoman liiketoiminnan aloittamiseen. Selvitä miten takaat oman toimeentulon korjaamon perustamisen alussa. Apuna voi olla starttiraha ja mahdolliset pankkilainat ja Finnvera valtiontakaus. Laske realistisesti, miten paljon tarvitset rahaa aloittamiseen ja varaudu, että kestää jonkin aikaa ennen kuin yritys alkaa tuottamaan tulosta.

Varaosatukkurit ja maahantuojat: Tee yhteistyötä varaosatukkurien ja mahdollisten maahantuojien kanssa saadaksesi kilpailukykyisiä hintoja ja tukea varaosien hankinnassa. Riippuen sijainnista, voit tarvita useamman varaosatukkurin luettelon. Mieti myös haluatko sitoutua yhteen varaosatukkuriin ja ketjuun vai onko sinun yrityksellesi parempi vaihtoehto olla useamman tukkurin kanssa yhteistyössä.

Liiketoiminnan kasvattaminen: Alussa keskity välttämättömiin investointeihin ja laajenna toimintaa sitä mukaan, kun yritys kasvaa ja vakavaraisuus paranee. Alkuvaiheessa on järkevää keskittyä vain pakollisiin investointeihin ja harkita käytettyjen laitteiden hankkimista. Myös työkalujen leasing-sopimus on nykyään hyvä tapa päästä alkuun. Myöhemmin toiminnan kasvaessa voi harkita lisähankintoja tarpeen mukaan.

Verkkosivut ja markkinointi: Panosta verkkosivuihin ja digitaaliseen markkinointiin, sillä ne voivat auttaa hankkimaan uusia asiakkaita.

Asiakashallinta ja talouden seuranta: Käytä toiminnanohjausjärjestelmää asiakashallintaan ja talouden seurantaan. Helppokäyttöinen ja informatiivinen ohjelma on avainasemassa.

Verkkoajanvaraus/tavoitettavuus: Verkkosivujen kautta tarjottava ajanvaraus voi parantaa asiakaspalvelua ja auttaa hankkimaan uusia asiakkaita.

Kirjanpitäjä: Hyvä ja luotettava kirjanpitäjä säästää paljolta stressiltä. Kirjanpitäjän avulla voi säästää monessa kohtaa, kun kyse tulee verotuksesta ja vähennyksistä. Matkan varrella voi ilmetä yllätyksiä ja tällöin ammattilaisen apu voi olla korvaamatonta.

Kokeile ADAa omassa työssäsi

Testaa ADaa maksutta omassa arjessasi. Täytä lomake, niin avaamme Sinulle ADAn testitunnukset ilmaiseksi ilman minkäänlaista sitoutumista. Testitunnukset ovat voimassa 1 kk ajan ja voit kokeilla kaikkia ohjelman toimintoja.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Kiitos!
Olemme vastaanottaneet testitunnuspyyntösi

Käsittelemme pyyntösi mahdollisimman pian, ja olemme sinuun yhteydessä kokeilujakson aloituksesta.
Palaa takaisin etusivulle tästä
Oops! Something went wrong while submitting the form.